تمرکز در موسیقی | زمان کمتر، نتایج بیشتر

تمرکز در موسیقی

آیا موقعیت زیر را تجربه کرده‌اید؟ تصمیم به تمرین ساز می‌گیرید، ساز خود را آماده و کوک می‌کنید، همه چیز برای شروع تمرین آماده است که ناگهان صدای ناتیفیکیشن گوشی، شما را متوقف می‌کند. گوشی خود را بر می‌دارید که به خیال خود فقط چک کنید که این پیام از چه کسی است. سپس سر خود را بالا می‌آورید و به خودتان می‌­آیید و متوجه می‌شوید دقایق زیادی را مشغول کار با گوشی بوده‌اید و از تمرین خود عقب افتاده‌اید. اگر شما نیز موقعیتی شبیه به این را تجربه کرده‌اید ادامه‌ی مقاله را از دست ندهید.

واقعیت این است که در این عصر با گسترش چشم گیری تکنولوژی، اگر به ابزار یا مهارتی برای مدیریت عوامل حواس پرتی مجهز نباشید، اوقات بسیار زیادی را در زندگی از دست می‌دهید. در دوره‌ی استادیار هنرجویان به مهارت‌هایی مجهز می‌شوند که بهره‌وری آنان را در تمرین موسیقی چندین برابر می‌کند. در نتیجه می‌توانند با صرف زمان کمتر، نتیجه‌ی بیش‌تری از تمرین خود بگیرند.

تمرین موسیقی

در ادامه‌ی این مقاله با استفاده از کتاب ذهن حواس جمع اثر نیر ایال راهکارهایی را برای رهایی از حواسپرتی و داشتن تمرکز در موسیقی معرفی خواهیم کرد.

دلایل حواسپرتی هنگام تمرین موسیقی

در کتاب ذهن حواس جمع نیر ایال توضیح می‌دهد که دلیل اصلی از دست دادن تمرکز، حواس‌پرتی‌ها هستند که به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می‌شوند:

حواس‌پرتی‌های داخلی:

 این‌ها شامل احساسات، افکار و تمایلات درونی هستند که ما را از تمرکز باز می‌دارند. مثلاً احساس اضطراب، خستگی، یا حتی اشتیاق برای چک کردن پیام‌ها.

حواس‌پرتی‌های خارجی:

 این‌ها عوامل بیرونی مانند اعلان‌های تلفن همراه و صدای محیط هستند که تمرکز ما را مختل می‌کنند.

ایال پیشنهاد می‌کند که برای حفظ تمرکز باید ابتدا حواس‌پرتی‌های داخلی را شناسایی و مدیریت کنیم و سپس محیط خود را از حواس‌پرتی‌های خارجی پاک کنیم.

۶راهکار عملی برای تمرکز بیش‌تر در تمرین

اصول زیر به شما کمک می‌کند تا تمرکز خود را حفظ کرده و بهره‌وری خود را در تمرین موسیقی به حداکثر برسانید.

۱. ایجاد تعهدات زمانی

برای تمرین موسیقی، زمان‌های مشخصی را تعیین کنید و این زمان‌ها را به طور مداوم رعایت کنید. با اختصاص دادن زمان مشخص به تمرین، حواس‌پرتی‌ها را کاهش می‌دهید و تمرکز در موسیقی را بالا می‌برید.

۲. مدیریت حواس‌پرتی‌ها

در محیط تمرین، عوامل مزاحم را به حداقل برسانید. مثلاً تلفن همراه خود را خاموش کنید یا در حالت سکوت قرار دهید تا به طور کامل در تمرین غرق شوید.

۳. استفاده از تکنیک‌های PACT

PACT که مخفف Planned Attention Control Techniques است، به شما کمک می‌کند تا تمرین‌های خود را به فعالیت‌هایی که واقعا اهمیت دارند اختصاص دهید. تمرینات موسیقی را با هدف‌گذاری مشخص و تعیین برنامه‌های دقیق بهینه کنید.

۴. ایجاد عادات سالم

با ایجاد عادت‌های خوب و پایدار، مثل گرم کردن پیش از شروع تمرین یا استفاده از زمان‌بندی منظم، تمرین موسیقی را به بخشی از زندگی روزمره تبدیل کنید. این عادات به شما کمک می‌کنند تا در طولانی‌مدت بهره‌وری خود را افزایش دهید.

تمرکز در موسیقی

۵. پاداش‌دهی به خود

پس از انجام تمرین، به خود پاداش دهید تا انگیزه‌تان برای تمرینات بعدی افزایش یابد. این پاداش‌ها می‌توانند بسیار ساده باشند مثلا گوش دادن به آهنگ مورد علاقه‌تان، اما تاثیر زیادی بر ایجاد انگیزه خواهند داشت.

۶. تقویت خودآگاهی

به احساسات و نیازهای خود در طول تمرین توجه کنید. اگر احساس خستگی می‌کنید، ممکن است نیاز به استراحت داشته باشید. مدیریت انرژی و توجه به خود، بخش مهمی از افزایش بهره‌وری است.

کلام آخر

مطالب بالا بیانگر این است که کیفیت تمرین، نه فقط کمیت آن، برای پیشرفت در موسیقی بسیار مهم است. با دانستن اصول تمرین می‌توانیم در زمان خود صرفه جویی کرده و در عین حال نتیجه ی بهتری از تمرینتان بگیرید. به نظر شما چه عوامل دیگری می‌تواند میزان بهره وری یک هنرجوی موسیقی در تمرین را افزایش دهد؟ پاسخ خود را در بخش نظرات برای ما بنویسد.

استادیار
راه های ارتباطی دوسل

نویسنده

غزل مخمور

نظرات کاربران

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *